Afhaalbibliotheek in Halen

26
mrt
2020

De deuren blijven uiteraard gesloten, maar je kan nu wél boeken bestellen en afhalen.  Dit gebeurt volledig contactloos. Op de website http://halen.bibliotheek.be kan je grasduinen in het aanbod. Je ziet hier ook welke boeken op dat moment beschikbaar zijn. Van zodra je je keuze hebt gemaakt, kan je een mailtje sturen naar bibliotheek@halen.be met je lijstje. Je vermeldt naast de titel en auteur ook de naam van de uitlener. Je kan maximum 5 boeken en 5 strips per lidkaart doorgeven. Van zodra je ‘bestelde’ boeken klaarliggen, ontvang je een mailtje en kan je je boeken in de hal van de Rietbron gaan afhalen op het aangegeven uur. Uiteraard gelden de regels van social distancing.

Iedereen die een bibkaart heeft, ontving bij de sluiting van de bib meteen een bericht met de melding dat hun boeken automatisch verlengd werden totdat de bib de deuren terug opent. Dat betekent dat uitleners tijdens de sluitingsperiode geen boete krijgen. Ook nu ontvingen bibklanten een mailtje dat zij terug boeken kunnen uitlenen.

Inleverbus aan de bib

Nieuw is dat je vanaf nu ook boeken aan de bib kan terug bezorgen via de nieuwe inleverbus. Deze bevindt zich links van de hoofdingang van de Rietbron, in de hoek. Op die manier zit je thuis niet met een stapel boeken die je reeds las en kunnen anderen deze boeken ook weer reserveren in de afhaalbibliotheek.

Halen helpt

Mensen die graag lezen, maar wegens de coronacrisis niet in de mogelijkheid zijn om zelf naar de Rietbron te komen, kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van ‘Halen helpt’. Meer dan een telefoontje naar 013 46 03 78 of een mailtje sturen naar halenhelpt@halen.be hoef je niet te doen. ‘Halen helpt’ zorgt er dan voor dat je ‘bestelde’ boeken tot bij jouw thuis geraken.

Contactinformatie