Duurzaam (ver)bouwen

Op 1 januari 2014 hebben Dubolimburg en de provincie Limburg samen het project ‘Eerste Hulp Bij Duurzaam Bouwen’ opgestart; een concept dat het advies van Dubolimburg in een overzichtelijk aanbod giet.
Naast bouwplanadvies en Quickscans worden ook huisbezoeken en renovatiebegeleiding aangeboden. Inwoners van Limburg kunnen gratis beroep doen op de Huisdokter die hen aan huis en op maat adviseert wat betreft duurzame verbouwingen en vooral de te behalen winsten op vlak van budget, comfort én milieu.

De huisdokter

Als inwoner van Halen kan je, als je doorgedreven renovatiewerken wil gaan uitvoeren, een 2 uren durend gratis advies van een Dubolimburg specialist inroepen. Aan huis! Hij/zij bekijkt samen met jou welke duurzame ingrepen je kan doen met welke materialen en in welke volgorde.
Je hebt de keuze om het bezoek en het advies vast te laten leggen in een renovatierapport, dat € 25 kost als je in Halen woont en renoveert.

Voorwaarden

  • je woont in Limburg,
  • je wil je woning grondig renoveren of verbouwen,
  • je streeft naar een woning die niet gewoon voldoet aan de huidige normen, maar ook klaar is voor de toekomst, zowel op energetisch vlak als wat betreft materialengebruik, isolatie/ventilatie, verwarming en andere duurzame aspecten.

Aanmelden voor een huisbezoek kan via de website van DUBO. Je vindt er meer informatie en een invulformulier.

Meer advies van Dubolimburg

Wie niet in aanmerking komt voor een huisbezoek, kan nog steeds zijn voordeel doen met het traditionele adviesaanbod van Dubolimburg.

QUICKSCAN

Een gratis Quickscan is een kort mondeling advies dat in maximaal 20 minuten een antwoord geeft op je concrete vragen rond duurzaam bouwen. Je krijgt ook telkens informatie over premies. Quickscans worden gegeven bij Dubolimburg, GreenVille, Houthalen.

BOUWPLANADVIES

Ga je een nieuwe woning bouwen? Het Bouwplanadvies screent je bouwplannen op het vlak van oriëntatie, materiaalgebruik, levenslang wonen, technieken enzovoort. Het bekijkt waar je winst kan boeken qua comfort en energiebesparing. Je krijgt een uitgebreid schriftelijk verslag.
Als Halenaar betaal je € 25 voor een bouwplanadvies.

RENOVATIEBEGELEIDING

Als je nood hebt aan objectief en gratis advies en begeleiding bij het renoveren van je woning kan je renovatiebegeleiding aanvragen bij Dubolimburg.
Met een groep van minimaal 10 inwoners krijg je, na het bezoek van de Huisdokter, Renovatiebegeleiding voor het plaatsen van dakisolatie, plaatsen van muurisolatie, vervangen van het buitenschrijnwerk en installeren van een ventilatiesysteem.

Contactinformatie