Halenaars zullen zich in Diest kunnen laten vaccineren!

Vanuit de Eerstelijnszone MidWestLim, waar ook Halen bij hoort, is er vandaag beslist dat er 2 vaccinatiecentra komen. Zo is in Heusden-Zolder gekozen voor Watt17, waar de inwoners van Heusden-Zolder en Lummen terecht kunnen voor hun vaccinatie. Het tweede centrum komt er in de Expohallen van Houthalen-Helchteren. 

Vanwege de afstand voor inwoners van Halen kiest men voor een samenwerking met het vaccinatiecentrum in CC Den Amer in Diest. Deze beslissing werd genomen met de betrokken burgemeesters van ELZ MidWestLim, ELZ Demerland, en het medische team. 

Sinds de start van de coronapandemie werken de lokale besturen, zorgverstrekkers, welzijnsactoren en vrijwilligers van ELZ West-Limburg en ELZ MidWestLim nauw samen, om de pandemie in te dijken en de gezondheid van de burger voorop te stellen. 

De komende periode gaan onze 2 ELZ’s alles in het werk stellen om samen met de inwoners van de regio een geslaagde vaccinatiecampagne neer te zetten. 

Voorlopig is er gepland dat in de loop van februari de zorg- en hulpverleners gevaccineerd worden. In de maand maart zal er dan gestart worden met de vaccinatie van risicopatiënten en 65+ers.