Herbruikbare bekers

Vanaf 2020 is het op alle evenementen – van schoolfeesten tot festivals – in héél Vlaanderen verboden om drank te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes. Hoe geraak je dan aan herbruikbare bekers in allerlei formaten met een beperkt budget? 

De afvalintercommunale Limburg.net stelt herbruikbare drankbekers, met bijhorende bakken, ter beschikking van de sport-, cultuur-, jeugd- en buurtverenigingen, onderwijsinstellingen (die erkend zijn, gesubsidieerd worden of aangesloten zijn in Halen), de gemeentelijke diensten en adviesraden van de gemeenten in het werkingsgebied van Limburg.net. Met deze uitleendienst wil Limburg.net haar burgers en gemeentelijke vennoten helpen bij het beperken van hun afval en hen aanzetten evenementen duurzaam te organiseren. 

Voor het ontlenen van de bekers werkt Limburg.net samen met Festicup. Alle afspraken over het ontlenen, terugbrengen en betalen van de kosten voor de bekers worden gemaakt tussen de ontlener en Festicup.

De bekers worden aangevraagd met het daartoe voorziene aanvraagformulier. 

Limburg.net voorziet een standaard festivalbeker van 30cl (tapmaat 25cl). Indien gewenst kunnen ook andere bekers (cava, wijn, jenever, …)  gehuurd worden bij Festicup aan de tarieven van Limburg.net. 

Alle info vind je in het reglement of via https://www.limburg.net/herbruikbare-bekers-limburgnet

Contactinformatie