Je laten vaccineren... hoe gaat dat precies?

13
apr
2021

Iedereen zal een persoonlijke uitnodiging ontvangen met de dag en het uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms, e-mail en een oproepingsbrief.

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • Via de website die vermeld staat op de oproepingsbrief.
  • Via het callcenter van het vaccinatiecentrum.

Het callcenter is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 u. tot 16.00 u. op het nummer 013 39 19 19. Via deze kanalen kan je ook je afspraak wijzigen.

De openingstijden van het centrum zijn afhankelijk van de aanlevering van de vaccins. Wanneer we op volle toeren draaien zal het centrum elke dag open zijn van 8.30 u. tot 20.30 u.

 

Je laten vaccineren in vaccinatiecentrum Diest

Je kan te voet, met de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum komen. Er is een ruime fietsenstalling waar je je fiets veilig kan achterlaten.

Kom je met de auto? Er is voldoende parking. Volg de aangegeven route en wacht in je auto tot het tijd is om naar binnen te gaan. Volg de instructies op het grote scherm dat aan Den Amer staat.

Het onthaal

Als je binnenkomt, meet een steward eerst je temperatuur en vraagt of je je identiteitskaart en persoonlijke uitnodiging bij je hebt. Daarna kan je aan de onthaalbalie inchecken.

Iedereen zal een oproepingsbrief krijgen. Het kan zijn dat je ook nog een e-mail of sms’je ontvangt. Ben je te laat of heb je één van de nodige documenten niet bij je? Dan word je verder geholpen aan de infobalie.

De gespreks- en vaccinatieruimte

Je medische geschiedenis en huidige gezondheidstoestand worden hier door de arts overlopen. Je krijgt hier uitleg over het vaccin en je ontvangt je vaccinatiekaartje.

Je wordt gevaccineerd door een medisch opgeleid persoon. Je vaccinatie wordt geregistreerd. 

De wachtzaal

Na je vaccinatie blijf je hier een kwartier rusten. Op je vaccinatiekaartje staat het uur waarop je gevaccineerd werd en er hangt ook een klok in elke wachtruimte. Er is een steward in de buurt. Voel je je niet goed? Geef één van hen dan een seintje. Zij zorgen er ook voor dat de stoelen na ieder gebruik ontsmet worden zodat iedereen veilig plaats kan nemen.

Na je bezoek

Je kan buiten een selfie nemen voor één van de selfiestanden in de fietsparking. Deel je foto op Facebook met #trotsopHalen en wie weet kom jij wel op onze  ‘Pikuurmuur’ in het volgend infoblad!

Alle info over de vaccins en veelgestelde vragen over het vaccinatieproces kan je terugvinden op www.laatjevaccineren.be.