Maak je afspraak online!

3
feb
2021

Sinds de coronacrisis kan je niet meer lukraak naar het stadhuis komen, maar dien je eerst een afspraak te maken. Een afspraak maken in het stadhuis kan je via de knop 'maak een afpraak' bovenaan de startpagina van deze website.

De openingsuren van onze diensten veranderen niet. Vergeet ook niet om eerst een kijkje te nemen in ons praktisch en overzichtelijk digitaal loket. Heel wat attesten en documenten kan je ook vanuit je luie zetel aanvragen.

Alleen maar voordelen! 

Sinds het uitbreken van de coronacrisis werken de Halense gemeentediensten en het OCMW op afspraak. We doen dit om te vermijden dat er te veel personen gelijktijdig aanwezig zijn in onze gebouwen. Maar ook als het coronavirus straks eindelijk onder controle is,  blijven we op afspraak werken. Waarom doen we dit? We willen onze dienstverlening nog performanter maken. Als inwoner kies je zelf de datum en het tijdstip waarop je wil langskomen. Dit heeft als voordeel dat je niet meer nodeloos moet wachten of aanschuiven. De gemeentedienst of het OCMW kan jouw dossier optimaal voorbereiden. Bovendien weet je bij het maken van je afspraak meteen welke documenten je eventueel moet meenemen.

Hoe maak ik een afspraak?

Via afspraken.halen.be of via de knop Maak een afspraak duid je aan waarvoor je een afspraak wil en wanneer dit voor jou het beste past. Lukt het je niet om dit digitaal te doen? Geen paniek, in het gemeentehuis zijn er medewerkers om je op weg te helpen. Ook telefonisch - 013 61 81 20 - kan je nog altijd een afspraak maken.

Naar jouw afspraak - Je meldt je aan bij het onthaal. Onze diensten weten dan dat je aanwezig bent. Je wordt doorverwezen naar de wachtruimte waarna je zal geroepen worden door onze medewerkers. Kom op tijd, dan ben je dadelijk aan de beurt en moet de persoon die na jou komt niet wachten. Bovendien weet onze medewerker waarvoor je komt zodat alles vlot kan verlopen.

Indien je nog pasfoto’s wil maken, kom je best een 10-tal minuten vroeger zodat je afspraak op tijd kan doorgaan. Denk zeker ook aan gepast geld! (6 euro) 

 

 • Digitaal loket

Voor sommige zaken moet je niet meer naar het stadhuis komen. Via het digitaal loket op smartloket.halen.be kan je verschillende documenten en attesten van thuis uit regelen en downloaden, zoals bijvoorbeeld een bewijs van woonst of leven, een uittreksel uit je strafregister of een akte van gezinssamenstelling. Je ontvangt het aangevraagde document of attest onmiddellijk na je aanvraag in je mailbox.

 • Onthaalbalie

Voor het afhalen of kopen van vuilniszakken, PMD-zakken en groenzakken  is geen afspraak nodig en kan je terecht aan het onthaal op het stadhuis tijdens de openingsuren.

 • Afspraak maken OCMW

Opgelet!  Het OCMW start pas later met het online afsprakensysteem. Een afspraak maken voor het OCMW doe je telefonisch via 013 46 15 17 of aan de onthaalbalie van het OCMW tijdens de openingsuren.

Contactinformatie

 • Onthaal

  Stadhuis

  Markt 14
  3545 Halen

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:00 tot 12:00 (op afspraak - huisvuilzakken zonder afspraak)
  • Morgen open van 08:00 tot 12:00 (op afspraak - huisvuilzakken zonder afspraak)
  Alle informatie