Aanvullende maatregelen ter bestrijding van de heropleving van het Coronavirus

28
jul
2020

De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten is bijeengekomen gelet op de evolutie van de epidemiologische situatie.

Op basis van de nieuwe gezondheidsinformatie werd afgelopen weekend een nieuw rapport gevraagd aan Celeval. Op basis van dit rapport werd beslist om de tweeledige strategie - nationaal en lokaal - die vorige week werd ingevoerd om de heropleving van het virus aan te pakken, te versterken.

Tot nu was de sociale bubbel voor elk individu beperkt tot 15 personen per week. Vanaf woensdag worden dat dezelfde 5 personen voor de komende vier weken en voor een heel gezin, dus niet meer per individu. Kinderen jonger dan twaalf zijn niet opgenomen in deze telling. Die 5 personen zijn mensen bovenop uw gezin met wie u dus nauwe contacten mag hebben, contacten waarvoor de veiligheidsafstand niet altijd moet worden gerespecteerd.

Meer info over de bijkomende maatregelen lees je hier: https://crisiscentrum.be/nl/news/aanvullende-maatregelen-ter-versterking-van-de-tweeledige-strategie-ter-bestrijding-van-de 

Opgelet! Het blijft zeer belangrijk om de voorzorgsmaatregelen te blijven herhalen! 

  • Was regelmatig grondig je handen
  • Hou 1,5 meter afstand 
  • Beperk je contacten
  • Blijf thuis wanneer je ziek bent en contacteer je huisarts telefonisch.