Opening vaccinatiecentrum Webbekom op 13 januari

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het is dus heel belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Vaccinatiecentrum Webbekom (Diest)

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen sinds 15 september terecht in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot. Maar vanaf donderdag 13 januari opent voor hen een nieuw vaccinatiecentrum in Webbekom (Diest). Dit vaccinatiecentrum ligt op het industrieterrein, nummer 8, tegenover de firma Harol.

Callcenter

Vanaf donderdag 30 december kan je opnieuw terecht met al jouw vragen over je vaccinatie bij het callcenter van vaccinatiecentrum Webbekom via het telefoonnummer 013 39 19 19.

Wanneer word je waar gevaccineerd?

Je ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met daarop de dag en het uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms of e-mail, of via een brief in de brievenbus. Het is belangrijk dat je goed nakijkt welke locatie op deze brief vermeld staat. Enkel op die locatie is voor jou een vaccin gereserveerd. Het is dus niet mogelijk om die te wijzigen.

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • via de website (vermeld op je uitnodiging)
  • via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013 39 19 19 (vanaf 30 december)

Via deze kanalen kan je ook je afspraak wijzigen, maar niet je locatie van vaccinatie.

Openingsuren

De openingsuren van het vaccinatiecentrum in Webbekom zijn afhankelijk van het aanleveren van de vaccins en zijn vandaag nog niet gekend. De eerste uitnodigingen voor het nieuwe vaccinatiecentrum gaan eind 2021 de deur uit. De organisatie in Webbekom zal er iets anders uitzien. De capaciteit blijft dezelfde als in Den Amer, maar er wordt nu met 7 kabinetten gewerkt. Voor het eerst zal er ook voornamelijk met Moderna gevaccineerd worden.

Boosterprik

Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin. In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder zo voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik.