Pieter Roosen is de nieuwe kinderburgemeester!

3
mei
2022

Alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van de scholen van Halen, Loksbergen en Zelem mochten hun stem uitbrengen. Op maandag 16 november werden dan de resultaten bekend gemaakt. Alle deelnemers hebben het super goed gedaan!

Door de coronamaatregelen en de drukke agenda’s van de scholen werd de installatie van de kindergemeenteraad uitgesteld naar vandaag, maandag 2 mei 2022.

Adviezen van de kindergemeenteraad

De eerste vergadering van de kindergemeenteraad op maandag is ook de installatiekindergemeenteraad. Dat is voor de verkozenen een belangrijk moment want dan is er nog de verkiezing van kinderburgemeester en de kinderschepenen. Op het einde van deze eerste kindergemeenteraad volgt de officiële aanstelling door burgemeester Erik Van Roelen en het schepencollege. 
De adviezen van de kindergemeenteraad worden steeds ter harte genomen door het bestuur, want deze geëngageerde jonge Halenaars bruisen van de  ideeën.

De nieuwe kinderburgemeester Pieter Roosen zal bijgestaan worden door schepen van sport en speelterreinen: Warre Reynders, schepen van jeugd: Emma Gorissen, schepen van jeugdcultuur: Maxime Tirions, schepen van feestelijkheden: Noemie Hellin, schepen van media: Thibo Spapen en schepen van onderwijs: Lise Vanderlinden.

In de kindergemeenteraad 2021-2022 zetelen nu:

  • Basisschool Halen: Maxime Tirions, Levi Molders, Thibo Spapen, Loriana Nauwelaerts, Maité Vanderheyden, Hanne Michiels, Elien De Coster, Lotte Vankrunkelsven, Joren Vlassak, Geike Van Der Perre.               
  • Basisschool Loksbergen: Mathias Roosen, Noémie Hellin, Friedl Geens, Ciska Van Aerschot en Lise Vanderlinden.
  • Basisschool Zelem: Jochen Sellekaerts, Melvin Geyskens, Warre Renders en Emma Gorissen.

Na het officiële gedeelte konden de verkozenen samen met hun ouders, vrienden, familie en leerkrachten klinken op een vruchtbaar jaar.

Contactinformatie