Strooiplan 2018-2019

12
dec
2018

We hebben intussen de eerste winterprik achter de rug en er zullen er ongetwijfeld nog meerdere volgen. Het stadsbestuur van Halen voorziet ook dit jaar een vorst- en sneeuwbestrijdingsplan voor de komende winter, beter gekend onder de naam ‘Strooiplan’.

Op dit strooiplan staan de verschillende strooirondes vermeld, alsook de fietspaden die vorst- en sneeuwvrij zullen gehouden worden.

Op het plan staan enkele wegen in het blauw gekleurd. Dit zijn de locaties waar afgelopen zomer en herfst asfalteringswerken plaatsvonden en waar dus deze winter geen dooizout op gestrooid mag worden. Het gaat om het gedeelte van de Diestersteenweg van aan het kruispunt met de Singellaan tot aan de Staatsbaan, een gedeelte van de Liebroekstraat en de vernieuwde wegen in het centrum van Loksbergen. Wees dus extra voorzichtig op deze wegen in geval van vorst of sneeuwval! Of gebruik de wegen in de omgeving die onze Technische Dienst wel vrij kan maken. Verkeer tussen Kortenaken/Loksbergen en het centrum van Halen kan in dat geval via de Mannekenshaagstraat-Gidsenstraat-Liniestraat rijden. Om het stuk van de Diestersteenweg dat niet gestrooid kan worden te vermijden kan je langs de Staatsbaan rijden.