Tweede cityrun in Halen met aparte G-run in een uniek kader!

24
jun
2019

“Vorig jaar organiseerden wij de eerste keer een cityrun, en we konden al meteen van een succes spreken,” zegt burgemeester Erik Van Roelen. Aan de eerste editie van de cityrun namen 250 enthousiastelingen deel. Daarom dat de stad ook dit jaar een ludieke cityrun doorheen de stad en de kermis, met leuke verrassingselementen organiseert. De start is om 19.00 u. en dan heb je de keuze om 1, 2 of 3 ronden mee te lopen. “Een ronde is 2,5 km en is bewust die afstand zodat wij ervaren en minder ervaren lopers de kans willen geven om deel te nemen.”

Aangepaste G-run

Er zijn tal van joggings en ook de cityruns schieten als padddestoelen uit de grond. De stad Halen was vorig jaar trendsetter met hun cityrun omwille van de combinatie van het parcours en de randanimatie. Dit jaar gaat de stad nog een stapje verder en organiseert ze een aangepaste G-run. Het startschot van deze G-run is om 19.15u. Deze sportievelingen joggen of (snel)wandelen in groep over een parcours van 1,5 kilometer. Zij hebben de keuze om de voorziene ‘hindernissen’ al dan niet te nemen.  “Op die manier willen wij iedereen  graag de kans geven om deel te nemen en te genieten van deze unieke run,” aldus burgemeester Van Roelen.

Uniek belevingsgevoel

Dat de cityrun van Halen ook dit jaar weer in een uniek kader doorgaat, hoeft niet meer gezegd.  “Toch kunnen we al een tipje van de sluier oplichten en melden dat er in het loopparcours een ‘specialleke’ zit,” aldus de burgemeester. De stad wil alvast het goede voorbeeld geven.  Over de diensten heen werden afspraken gemaakt. Zo gaan er tweewekelijks beginners en gevorderden samen joggen om op 5 augustus als één grote groep aan de start te staan! “Je bent bijna een uitzondering als je niet deelneemt!” lacht Erik Van Roelen,  die ook zelf zijn loopschoenen al vanonder het stof haalde.

Deze cityrun is een organisatie van het stadsbestuur Halen in samenwerking met de Kermis, de Sport- en Jeugddienst en DCLA Halen.  Voorinschrijven aan 5 euro kan door een mailtje te sturen naar halencityrun@gmail.com. Na 1 augustus inschrijven verhoogt de deelnameprijs en betaal je 7 euro.  Wil je graag meer info? Neem dan even contact met ons op via halencityrun@gmail.com  of op 013/35 08 35. Volg ook zeker de Facebookpagina van de stad, want hierop verschijnt de laatste info.

Contactinformatie