Vanaf januari schepenwissel

5
okt
2021

Steven Vanmechelen maakte begin dit jaar zijn rentree in het Halense schepencollege. Hij nam toen de bevoegdheden van Thomas Dubois over. Nu zijn de rollen omgekeerd en zal Thomas Dubois vanaf januari terug schepen worden. Dat is eerder dan voorzien, want Dubois zou de laatste twee jaar van de legislatuur het schepenambt van Elke Boogaerts overnemen. Dat zal nu uiteraard niet gebeuren. Schepen Boogaerts blijft op post.

Huidig schepen Vanmechelen kreeg in het bedrijf waar hij werkzaam is een managementfunctie aangeboden die niet combineerbaar is met het schepenambt. “Wie mij kent, weet dat wanneer ik ergens voor ga, ik er 100 procent voor wil gaan, en er zijn nu eenmaal niet genoeg uren in een dag om mij voor beide functies in te zetten,” aldus Steven Vanmechelen.

“Uiteraard waren wij binnen het schepencollege erg geschrokken, maar wij begrijpen de keuze van Steven volledig. Wij willen hem dan ook heel graag bedanken voor zijn inzet binnen onze stad,” zegt burgemeester Erik Van Roelen. “Door Thomas Dubois terug aan te stellen garanderen wij de continuïteit,” besluit de burgemeester.

Contactinformatie