18 juli 2018

Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in heel de provincie en deze preventieve code werd door de vertegenwoordigers van het Agentschap voor Natuur en Bos, de brandweer, Defensie en de dienst Noodplanning en Crisisbeheer vandaag verlengd.
Sinds 3 juli geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25 m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels, vuurkorven, BBQ’s, enz. Ook de aanbevelingen blijven dezelfde: let op met het gebruik van onkruidbranders, tijdens maaiwerken in je eigen tuin of bij het barbecueën! Hou het veilig!
Alle info over maatregelen die je best neemt als je naar een bos- of natuurgebied trekt om brand te vermijden of wat te doen als er toch een brand uitbreekt in het gebied vind je op de website https://www.risico-info.be/nl/risicos/natuurlijke-risicos/bosbranden.
Overtredingen van dit besluit worden gestraft met een gevangenisstraf en/of een geldboete. Je vindt het volledige politiebesluit hier.

Terug naar nieuwsoverzicht