Werken in Diest: Omer Vanoudenhovelaan deels afgesloten!

24
sep
2021

Om wateroverlast te voorkomen, moet de Demer tijdens alle werkzaamheden door de Grote Steunbeer kunnen blijven stromen. Daarom worden de waterwerken nauwkeurig gepland en stap voor stap uitgevoerd. Ook wordt de mobiliteitshinder zoveel mogelijk beperkt. De omleidingen die we voorzien tijdens bepaalde werken vind je hieronder terug per zone.

Opgelet: vanaf vrijdag 24 september tot en met vrijdag 19 november, wordt de Omer Vanaudenhovelaan (R26) afgesloten vanaf de Schaffensestraat tot aan de Pesthuizenstraat. (Schaffensepoort - Zwembad)

  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de andere zijde van de Ring (R26), Citadellaan/Leuvense-Hasselsepoort. 
  • De Schaffensepoort en Ezeldijk zijn bereikbaar vanaf de zijde van Schaffen. (Weerstandsplein)
  • De Warande en De Halve Maan zijn dan weer bereikbaar vanaf de zijde van Webbekom-Hasselsepoort. 
  • Het openbaar vervoer volgt net als het gemotoriseerd doorgaand verkeer een omleiding via de andere zijde van de Ring (R26). 
    Meer informatie hierover vind je op de website van De Lijn. -> https://www.delijn.be/.../28231_diest_werken...
  • Fietsers en wandelaars kunnen via de Ring rond Diest binnendoor de Pesthuizenstraat, Bruidstraat, Begijnenstraat en Schaffensestraat nemen.
  • Om sluipverkeer in het centrum en Begijnhofomgeving te vermijden, is er eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Schaffensestraat tussen de Kon. Albertstraat en de Bogaerdenstraat-M. Theysstraat. 
  • De parkeerplaatsen in de bocht aan het Begijnhof blijven bereikbaar vanaf de Hasseltsepoort. 

Heb je graag meer info over de werken van de Vlaamse Milieu Maatschapp?  Neem dan zeker eens een kijkje op deze website: https://www.vmm.be/.../renovatie.../hinder-tijdens-de-werken