Bpost plaatst 3 pakjesautomaten in Halen

14
jul
2020

Iedere pakjesautomaat bevat 70 lockers. Je kan zowel pakjes ontvangen, verzenden als retourneren. Bij heel wat webshops kan je pakjes in een pakjesautomaat laten leveren.  Dankzij deze pakjesautomaten kan je als inwoner 24 uur per dag en 7 dagen op 7 je pakje afhalen. Je haalt je pakje dus af wanneer het jou uitkomt.

Hoe werkt het? 

Je hebt 5 dagen om je pakje af te halen. Het afhalen is eenvoudig: je scant aan de automaat de QR-code die je ontvangt van zodra je pakje geleverd is en het deurtje van de locker met jouw zending springt open. Haal je pakje eruit en sluit het deurtje.

De pakjesautomaat zal op termijn ook de lokale economie stimuleren. Handelaars die de pakjesautomaat gebruiken en een locker huren worden 24/7 bereikbaar doordat zij hun verzend- en ontvangstmogelijkheden na de openingsuren kunnen uitbreiden. 

Duurzame leveringsmethode

Leveringen bestemd voor een pakjesautomaat worden door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Op die manier draagt de gemeente bij aan het verminderen van de uitstoot CO².