Verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking

De stad heeft een voorbeeldfunctie en heeft dan ook als opdracht de inwoners te informeren over en te sensibiliseren en motiveren voor de Noord-Zuidthematiek en het Noord-Zuidbeleid door het bieden van correcte informatie en het ondersteunen van concrete projecten.

In die taak wordt ze ondersteund door de GROS, de Sint-Vincentiusvereniging, de missiegroep Zelem vzw, de missiehandwerkkring Halen en de missiekring Zelk.
Vanuit deze verenigingen zijn diverse ontwikkelingsprojecten 'gegroeid' waarbij heel wat gemotiveerde Haleneraren een handje helpen.

Organiseert jouw vereniging voor ontwikkelingssamenwerking een activiteit?

PROMO MAKEN!

Voeg dan gratis je activiteit toe in de UiTdatabank en bereik meer Halenaren!
Je activiteit verschijnt dan in de UiTkalender op de website van UiTinVlaanderen èn op onze eigen UitinHalen agenda op de homepagina van deze website, maar ook in ons driemaandelijks infoblad èn op onze stad app. Doen dus!

Je kan ook reclame maken door middel van de infopanelen die je terugvindt langs diverse invalswegen in Halen en aan de kerken van Loksbergen en Zelem, of via het infoschem in GC De Rietbron.

SUBSIDIE VOOR EEN INCLUSIEACTIVITEIT

Als je als Halense vereniging een activiteit organiseert voor personen met een handicap kan je beroep doen op een subsidie van het stadsbestuur.