Verenigingen voor personen met een handicap

Verenigingen voor personen met een handicapCover brochure verenigingen voor personen met een handicap

Wat in 2001 begon met het planten van een inclusieboom is nu uitgegroeid tot een gekend begrip in Halen. Inclusie houdt in dat iedereen, ook personen met een handicap, kan deelnemen aan de samenleving. En in Halen is dat al voor een groot stuk gerealiseerd.

De verenigingen organiseren activiteiten voor mensen met een handicap of ziekte. Hun vrijwilligers staan klaar om de leden te begeleiden. Zij zijn altijd op zoek naar mensen die hen mee willen bijstaan tijdens deze activiteiten. Wil jij helpen, neem dan zeker contact op met de voorzitter van de vereniging. Je vindt de info van de verschillende verenigingen terug in de 'Brochure Verenigingen voor personen met een handicap in Halen’.

 


Organiseert jouw vereniging voor personen met een handicap een activiteit?

PROMO MAKEN!

Voeg dan gratis je activiteit toe in de UiTdatabank en bereik meer Halenaren!
Je activiteit verschijnt dan in de UiTkalender op de website van UiTinVlaanderen èn op onze eigen UitinHalen agenda op de homepagina van deze website, maar ook in ons driemaandelijks infoblad èn op onze stad app. Doen dus!

Je kan ook reclame maken door middel van de infopanelen die je terugvindt langs diverse invalswegen in Halen en aan de kerken van Loksbergen en Zelem, of via het infoschem in GC De Rietbron.

MATERIAAL UITLENEN

Als vereniging, aangesloten bij een erkende Halense adviesraad, kan je feest- en andere stadsmaterialen uitlenen voor activiteiten die plaatsvinden op Halens grondgebied.
Privépersonen uit Halen kunnen enkel de speelmobiel huren.
Neem zeker eens een kijkje op de pagina ‘Verhuur stadsmateriaal’.

SUBSIDIE VOOR EEN INCLUSIEACTIVITEIT

Als je als Halense vereniging een activiteit organiseert voor personen met een handicap kan je beroep doen op een subsidie van het stadsbestuur. 

Heeft jouw vereniging een zaal nodig voor het organiseren van een activiteit?

Dan kan je beroep doen op de sportinfrastructuur in sportcentrum 'De Koekoek' of sportcentrum 'De Kambergen', de grote zaal in Het Buurthuis of één van de zalen in GC De Rietbron.

Neem dus zeker eens een kijkje op de pagina 'Gemeentelijke infrastructuur'.