Twinsporten

TwinsportenLogo Twinsporten

Twinsporten is een dag voor en door personen met een handicap, die elke 2 jaar wordt georganiseerd. Hier verenigen we mensen met een handicap met mensen zonder handicap. Aangezien sport, beweging, cultuur en muziek belangrijke factoren in ieders leven zijn, staan deze onderwerpen centraal tijdens Twinsporten. Deze dag draait voornamelijk rond integratie en de klemtoon ligt op duurzame vriendschap. Het is dus de bedoeling dat personen met een handicap en personen zonder handicap die dag samen op pad gaan en samen gaan ‘shoppen’ in diverse activiteiten. De adviesraad voor personen met een handicap kan rekenen op de steun van het stadsbestuur, verschillende Halense verenigingen, diverse sponsors en een heleboel enthousiaste Halenaren om er elke keer weer een spetterende editie van te maken; telkens met een poging tot het breken van een wereldrecord.
Ook de Halense scholen worden betrokken bij Twinsporten. Bij elke editie gaan instellingen op bezoek bij de Halense scholen of gaan de scholen op bezoek bij de instellingen. Aan de hand van dit bezoek mogen de kinderen een tekening of gedicht maken.

De volgende editie van twinsporten vindt plaats op 27 augustus 2022. Graag tot dan!

Twinquiz

Het jaar waarin geen er geen 'Twinsporten' is, wordt de Twinquiz georganiseerd. Dit is een quiz afgestemd op de verschillende doelgroepen met vragen en opdrachten die de zintuigen prikkelen (ruiken, proeven, …). Tijdens de Twinquiz worden de ‘King en Queen Twinsporten’ verkozen. Dit wil zeggen dat ze het uithangbord worden voor Twinsporten van het volgende jaar.

Twinquiz for specials

Elk jaar in april organiseren we ook een Twinquiz for specials. Deze quiz is voor 'de meer getrainde' ploegen. Iedereen is welkom om het beste van zichzelf te geven in een gezonde competitiestrijd, ten voordele van Twinsporten!

Contactinformatie