Erfgoeddag 2023

Al twintig jaar toont de cultureel-erfgoedsector zichzelf op de eerste zondag na de paasvakantie van zijn allerbeste kant.

In 2023 is dat op zondag 23 april en dat wordt beestig!

Erfgoeddag laat de nieuwsgierige bezoeker kennismaken met het roerend en immaterieel erfgoed, in al zijn verscheidenheid en met al het werk dat daar voor en achter de schermen bij hoort.

Erfgoeddag wordt "beestig". 

Dit jaar staat helemaal in het teken van een van onze favoriete huisdieren: de hond.

 

Onderstaande activiteiten zijn er op 23 april te beleven:

Place to be: Hondenschool Lupus, Koekoeklaan z/n, 3545 Halen. 

! De activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. 

 

10.00 uur: Zoek- & babbelwandeltocht  

Een rustige, begeleide wandeling waar onze honden kunnen snuffelen en de bazen kunnen babbelen. Er zijn letters verstopt, vind jij ze allemaal? Vind het woord en maak kans op een leuke goodiebag!

 

10.00 uur - 15.00 uur: Obstacle run 

Ben jij en je viervoeter een avontuurlijk duo? Kom dan zeker de obstacle run doen. Je kan lekker sportief het parcours lopen of gezellig wandelen om alle obstakels ten volle te beleven. Dankzij je deelname maak je kans op een goodiebag.

 

11.00 uur - 15.00 uur: Speurneuzendoolhof

Hoe goed kan jouw viervoeter de weg vinden naar jou? Stel zijn neus op de proef met dit knotsgekke doolhof! Elk uur wordt de snelste hond beloond met iets lekker.

 

 

Hondenschool Lupus verzorgt doorlopend een aantal demo's rond de verschillende sporttakken in de hondenwereld.
  •  10.30 uur:  Hoopers: De hond rent vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit boogjes, tonnen, korte tunnels en hekjes waarbij niet gesprongen hoeft te worden. 
  • 11.00 uur - 12.00 uur: (pre)puppy- en A-klas: Van volgen aan de leiband tot blijf en kom hier! Hier worden alle beginselen van gehoorzaamheid gelegd.
  • 12.00 uur - 13.00 uur: B- en C-klas: Apporteren, in vrijheid volgen, terugsturen naar plaats. Hier ligt de lat al wat hoger. Hier werken ze naar een brevet toe.
  • 13.00 uur - 14.00 uur: Recreanten en debutanten: Deze groep heeft het brevet al gehaald en laat zien dat na de basis gehoorzaamheid er nog veel mogelijkheden zijn om door te groeien.
  • 13.30 uur - 14.30 uur: Doggy Dance: Bij doggy dance voeren hond en mens onder begeleiding van muziek ritmische bewegingen uit. 
  • 14.00 uur - 15.00 uur: Wedstrijdklas: Deze honden en baasjes laten zien hoe gehoorzaamheid een echte discipline is in de wedstrijdwereld van de hondensport.

 

LEZING "Hond in de kijker"

Start om 15.30 uur: Ilse van Behivet gaat met ons op reis in de evolutie van de hond. Van wolf tot onze trouwe viervoeter vandaag. 

 

Parkeren?

  • Sportlaan
  • Raubrandplein 
  • Koekoeklaan
  • Markt