Fietsroutenetwerk Limburg kan levens redden!

Wist je dat de provincie Limburg, in overleg met de dienst 100, elk bord van het Fietsroutenetwerk Limburg heeft uitgerust met een Lambert-coördinaat? Deze coördinaten (soms ook ‘X-Y-coördinaten’ genoemd) staan op elke paal waarop een bord van het Fietsroutenetwerk Limburg bevestigd is.

Een Lambert-coördinaat is een soort GPS-coördinaat. Soms is het voor fietsers erg moeilijk om in noodgevallen aan te geven waar zij zich precies bevinden, zeker wanneer zij in een onbekende streek fietsen. Bij noodgevallen zal de operator van de 100-centrale de oproeper vragen om naar het dichtstbijzijnde bord van het fietsroutenetwerk te gaan en de code af te lezen. Met deze informatie kan de operator exact de locatie terugvinden en de hulpdiensten naar de opgegeven locatie loodsen. Dit systeem is uniek en kan levens redden.

Wij vragen dan ook aan iedereen mee te waken over de leesbaarheid van de codes op de borden. Indien een code verdwenen of niet meer leesbaar is, geef dat dan zeker door via https://www.visitlimburg.be/meldpunt.