Forest in One Day - plant jij ook één van de 5725 bomen?

29
nov
2021

Forest in One Day – Zondag 6 februari 2022
Plant mee aan een duurzame toekomst, boom per boom

Op zondag 6 februari planten Luminus en het Jane Goodall Institute Belgium 18.000 bomen op drie verschillende locaties in België. En één van deze locaties is Halen! In onze stad worden in de Zandstraat op één dag tijd maar liefst 5.725 bomen geplant. Omwille van de klimaatextremen van de afgelopen jaren wordt daar een klimaatrobuust bos geplant. Op twee percelen met dood of minder vitaal naaldhout, worden inheemse bomen met minder gekende, klimaatslimme soorten zoals moseik gemengd.

Je bent van harte welkom om tussen 10u en 16u mee te komen planten. Ervaring is niet vereist, enthousiasme (en laarzen) des te meer! Om alles in goede banen te leiden, wordt beroep gedaan op De Bosgroepen, echte specialisten met een hart voor bos.

Tijdens Forest in One Day kan je genieten van warme drankjes, lekkere seizoenssoep, wafels en pannenkoeken om weer op krachten te komen na al dat planten. Verder valt er ook heel wat te beleven voor jong en oud. Misschien breng je wel een bezoekje aan een van de infostanden en leer je wat bij  over biodiversiteit, herbebossing, over wat het aanplanten van een bos kan betekenen voor Halen, België en de rest van de wereld.*En dat is nog niet alles. Want voor elke boom die in België geplant wordt, plant het Jane Goodall Institute een veelvoud aan bomen in Burundi.

Planten doen we in de natuur. Het aantal parkeerplaatsen is dus beperkt. Kom, als het even kan, met de fiets of te voet. 

Adres: Zandstraat, 3545 Halen

Meer info en gratis inschrijven kan via luminus.be/forestin1day

 

*Activiteiten onder voorbehoud en met in achtname van de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen.

Forest in One Day – Zondag 6 februari 2022
Plant mee aan een duurzame toekomst, boom per boom