Groenafval

Wat

Groenafval is een zuivere fractie. Het gaat uitsluitend om tuinafval zoals: bladeren, bloemen, gras, haagscheersel, hooi, kamerplanten, onkruid, snijbloemen, taxus, …

Wat wel? 

  •   maaisel, resten van (kamer)planten of snijbloemen, onkruid, fijn snoeisel en twijgjes, hooi en bladeren. 

Wat niet?

  • snoeihout, takken, etens- vlees en visresten, boom- en wortelstronken, koffiedik en papieren koffiefilters, afval van groenten en fruit, broodresten, kattenbakvulling, mest van huisdieren en mosselschelpen 

Voor een gedetailleerd overzicht neem je best een kijkje op de website van Limburg.net.

Waar naartoe?

INZAMELING AAN HUIS

Het groenafval wordt om de 2 weken op dinsdag, alternerend met het huisvuil en dus gelijktijdig met het PMD-afval, aan huis ingezameld. Je kan de afvalkalender raadplegen voor de juiste ophaaldag, de volgende ophaalronde raadplegen op de website van Limburg.net of je kan je aanmelden voor een melding via onze stad app.

RECYCLAGEPARK

Je kan met jouw groenafval ook terecht op het recyclagepark.

Groenafvalzakken kan je kopen aan het onthaal van het stadhuis.

Tarieven

Huis-aan-huisophaling: gratis
Recyclagepark: de eerste 400 kg/gezin per jaar is gratis, daarna betaal je € 0,05/kg.

Hoe aanbieden?

  • Groenafval dat je niet zelf verwerkt, kun je kwijt in de groenafvalzak. Alles wat uit de tuin komt, zoals bladeren en grasmaaisel, mag in de speciale composteerbare groenafvalzak. De zakken zijn biologisch afbreekbaar en verteren mee met jouw groenafval.
  • Snoeihout – takken en twijgjes die niet in de groenafvalzak kunnen – bind je met natuurtouw samen tot bundels van max. 25 kg. De takken mogen niet dikker dan 10 cm en niet langer dan 180 cm zijn.
  • Zet je groenafvalzak(ken) vóór 06.00 u. ’s morgens of de avond voordien, niet vroeger dan 18.00 u., op een goed zichtbare plaats buiten.

LET OP!

  • per inzamelbeurt mag maximaal 2 m³ aan groenafval worden aangeboden,
  • grote takken en wortelstronken breng je naar het recyclagepark. Zorg er echter voor dat er geen zand meer aan de wortelstronken hangt en gebruik een zeil of net over de aanhangwagen bij het vervoer naar het recyclagepark.

 

Bron: Limburg.net

Contactinformatie