Huisnummer

Heb je een bouwgrond gekocht en bouw je een woning? Verbouw je een eengezinswoning tot een meergezinswoning? Heb je een extra huisnummer nodig hebt, voor een stal, een bedrijf, een vzw, ...? 

Hoe gaat het dan in zijn werk met je huisnummer?

Elk gebouw moet voorzien zijn van een huisnummer, niet alleen gezinswoningen, maar ook gebouwen voor administratief, commercieel of industrieel gebruik. Het vaststellen en wijzigen van de nummering van huizen en gebouwen is een bevoegdheid van het stadsbestuur (het college van burgemeester en schepenen).

Procedure

  • Bij nieuwbouw wordt het huisnummer verleend bij het toekennen van de omgevingsvergunning.
  • Bij een verbouwing van een bestaande woning met één huisnummer naar meer woongelegenheden of voor extra nummers die je nodig hebt voor een stal, een bedrijf, ... moet je verschillende huisnummers aanvragen bij het stadsbestuur. Kom hiervoor even langs bij de dienst Bevolking op het stadhuis. Zij helpen je graag verder.

Het stadsbestuur wijst enkel een of meer huisnummers toe. Jij, als eigenaar van het gebouw, bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van het toegekende nummer op een locatie die goed zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Contactinformatie