Veilig naar school!

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Vandaar wilt de politie Limburg Regio Hoofdstad graag opnieuw de aandacht vragen voor de veiligheid van jullie zoon en/of dochter in het verkeer. Als politiezone nemen ze zelf reeds tal van initiatieven om elke leerling elke dag veilig en wel te laten thuiskomen na school. Zij kunnen dit echter niet alleen.

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft opgemerkt dat bepaalde verkeersovertredingen regelmatig begaan worden in de omgeving van de school van jullie kind(eren). Het lijken soms kleinigheden, toch veroorzaken ze heel wat leed.

Zorgen jullie mee voor een veilige schoolomgeving door:  

•             Het fluorescerend boekentaslabel aan de boekentas van jullie kind(eren) te bevestigen?

•             Niet sneller dan 30 kilometer per uur te rijden in een schoolomgeving?

•             Voet- en fietspaden vrij te laten wanneer jullie jullie kind(eren) afzetten of ophalen?

•             Een andere parkeerplaats te zoeken indien jullie jullie voertuig niet wettelijk of met de rijrichting mee kunnen parkeren?

•             Te kijken of jullie wel voorrang hebben indien jullie met de fiets komen?

•             Door de veiligheidsgordel te dragen en het kinderzitje correct te gebruiken?

•             De gsm niet te gebruiken in de wagen?

De politie besteedt de ook nodige aandacht aan de verkeersveiligheid in schoolomgevingen. Zoals elk jaar vinden jullie de  wijkinspecteurs terug op de drukste (verkeers)punten in de omgeving van verschillende scholen. Daarnaast zullen zij ook controleren op het gebruik van de fietsverlichting wanneer het vroeger donker wordt.

Door allemaal ons steentje bij te dragen, wordt de schoolomgeving van jullie kind(eren) een veilige buurt voor alle weggebruikers.

De politie Limburg Regio Hoofdstad en de stad Halen wensen jullie en jullie kind(eren) alvast een prettig en veilig schooljaar toe!