Vrijwilligerswerk in Halen
Vrijwilligers gezocht!
Wil jij activiteiten helpen organiseren of begeleiden in LDC De Klapstoel?
Vrijwilligerswerk is de rode draad in de werking van het lokaal dienstencentrum De Klapstoel. Vrijwilligers dragen bij tot de uitbouw van het centrum en maken een kleurrijk en gevarieerd aanbod mogelijk.
- Wil je iets doen wat je graag doet?
- Wil je zinvol bezig zijn?
- Wil je je kennis of ervaring doorgeven aan andere bezoekers?
- Wil je meer sociaal contact?
Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou!
Wij hebben een brede waaier aan activiteiten waarbij vrijwilligers een hoofdrol spelen. Bv. bij bediening achter de toog, vervoer van deelnemers, begeleiden van activiteiten, geven van lessen en cursussen, hulp bij warme maaltijden, … Samen bekijken we waar je interesses liggen.
Hieronder vind je enkele specifieke vrijwilligersvacatures:
- Klapbusvrijwilliger
Je gaat mee met de klapbus naar de verschillend buurten van Halen. Je bent sociaal en hebt een luisterend oor.
- Digihelper
Je bent geboeid door de computer, smartphone en/of tablet en wil graag mensen mee op weg helpen in de digitale wereld. Je ondersteunt mensen individueel of in groep.
- Klapbuschauffeur
Je gaat mensen die niet meer mobiel zijn bij hun thuis oppikken met de klapbus zodat ze kunnen deelnemen aan de activiteiten van LDC De Klapstoel. Na de activiteit breng je hen terug naar huis.
- Begeleider Crea-activiteit
Je bent creatief en enthousiast. Je hebt leuke ideeën en je bent graag in groep met mensen bezig.
- Chauffeur voor de Mobitwincentrale
Je rijdt met je eigen wagen (een aantal) ritten voor bewoners van Halen, Zelem, Loksbergen en Zelk. De ritten kunnen van medische (dokter, kiné e.a.) of recreatieve aard zijn. Je kiest zelf welke ritten je rijdt en je wordt vergoed per gereden kilometer.
Ook het woonzorgcentrum Sint-Lambertus’Buren in Zelem, waar we nauw mee samenwerken, zoekt vrijwilligers:
- Om het gezellig te maken bij het avondeten of de koffietoer: een leuke babbel, door muziek op te zetten of iets te vertellen (uit de krant).
- Om een individuele wandeling te maken met een bewoner, hulp bij het schrijven van een brief, …
- Voor hulp bij bingo, een quiz, het oplossen van kruiswoordraadsels of het op weg helpen met breien.
Heel wat Halense verenigingen kunnen rekenen op de hulp van vrijwilligers tijdens activiteiten of bij de dagelijkse werking.
Sinds 1 januari 2018 zorgt Vlaanderen voor een gratis verzekering voor deze vrijwilligers. De verzekering vervangt de voormalige collectieve verzekering voor vrijwilligers die aangeboden werd door de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk.
Voortaan kan je dus bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk terecht voor alle nodige informatie over de gratis vrijwilligersverzekering alsook een overzicht van wat beschouwd wordt als vrijwilligerswerk, wie mag vrijwilligen, rechten en plichten van een vrijwilliger, kosten en vergoedingen, …