Alaaf! Carnavalstoet in Halen op zondag 17 maart!

Zondag 17 maart trekt voor de 67ste keer de carnavalstoet door Halen centrum. Voor deze jaarlijkse activiteit wordt er steeds een tijdelijke politieverordening opgemaakt om het verkeer en vooral de veiligheid in goede banen te leiden.

Tijdens de stoet wordt het volledige parcours afgesloten. Dit wil zeggen dat jij als bewoner tussen 12.00 u. en 18.00 u. niet binnen of buiten kan rijden met je voertuig. Mogen we je vragen om hier rekening mee te houden indien je een verplaatsing wenst te doen.  

Vanaf zondag 12.00 u. start onze Technische Dienst met het afsluiten van het centrum: Diestersteenweg, Singellaan, Ovonde, Fonteinstraat, Generaal De Wittestraat, Markt, Nederstraat, Firmin Jacobslaan, Koekoeklaan, Bloemendaalstraat, Zepstraat, Pandputweg, Zepbrugstraat, Zittaardstraat, De Nieuwe Gracht, Sportlaan, Doelstraat en Raubrandplein. Deze straten blijven afgesloten tot na het ontbinden van de carnavalstoet rond 18.00 u.   

Na de stoet (vanaf ± 18.00 u.) blijft enkel nog de zone rond de Markt en het Raubrandplein afgesloten tot het einde van de festiviteiten (circa 22.00 u.). Inclusief de Generaal De Wittestraat, het Marktplein, de Nederstraat en het Raubrandplein.

Onze excuses voor de mogelijke ongemakken die dit met zich meebrengt en alvast bedankt voor je begrip! We willen als stad te allen tijde de veiligheid van alle deelnemers en toeschouwers kunnen garanderen.

We wensen jou en de carnavalisten een prachtig carnavalsweekend.