Groenblauwpijl


Ontdek het Groenblauwpeil: uw gids naar een klimaatbestendig perceel

In een tijd waarin de impact van klimaatverandering steeds duidelijker wordt, is het belangrijk om ons voor te bereiden op de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Gelukkig hebben we nu een handig instrument tot onze beschikking: het Groenblauwpeil. Ontwikkeld door de Vlaamse Confederatie Bouw, VLARIO en het Departement Omgeving, biedt dit instrument een unieke kans voor iedereen in Halen om te ontdekken hoe hun perceel scoort op blauwe en groene elementen.

 

 

Maar wat betekent dit precies voor u als perceeleigenaar?

Het Groenblauwpeil geeft je inzicht in hoe goed jouw perceel voorbereid is op de veranderingen die eraan komen. Met slechts een paar eenvoudige stappen kan je ontdekken hoe jouw perceel presteert op verschillende aspecten, zoals de oppervlakte van je dak, de aanwezigheid van een regenwaterput, het groen in jouw tuin en meer.

 

Na het doorlopen van deze stappen ontvang je een score, variërend van A tot F, die aangeeft hoe klimaatbestendig jouw perceel is. Een A-score betekent dat jouw perceel klaar is om de gevolgen van klimaatverandering tot 2050 op te vangen, terwijl een F-score aangeeft dat er nog werk aan de winkel is.

 

Maar het Groenblauwpeil biedt meer dan alleen een score. Het voorziet je ook van op maat gemaakte suggesties om jouw perceel te verbeteren. Door deze suggesties op te volgen, kan je niet alleen jouw eigen perceel klimaatbestendiger maken. Maar draag je daarnaast ook bij aan de bredere inspanningen om onze gemeente te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering en bij het behalen van de klimaatdoelstellingen door te klikken op LEKP-verbeteringen, als je bv. een boom of een stuk haag hebt aangeplant. Heb je hulp of uitleg nodig over het gebruik van Groenblauwpeil, dan kan je contact opnemen met de Milieudienst van stad Halen via milieudienst@halen.be.

 

Dus waar wacht je nog op?

Bezoek www.groenblauwpeil.be en ontdek hoe je jouw perceel kan voorbereiden op de toekomst. Samen kunnen we een verschil maken en onze gemeenschap veerkrachtiger maken tegen de uitdagingen die voor ons liggen.