Oproep voor Oekraïne

De solidariteit in Halen is groot. Dat mochten we ondervinden aan het aantal meldingen voor opvangplaatsen. 

De stad voorziet uiteraard ook zelf opvangplaatsen. Om de vluchtelingen op korte termijn op te vangen zijn wij nog op zoek naar veldbedjes en slaapzakken. Kan jij dit missen? Neem dan even contact op met de dienst welzijn op 013 46 03 78 of breng je spullen binnen in de Klapstoel. 

Kan jij Oekraïens of ken je iemand die de taal machtig is? Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die als tolk willen helpen. Hievoor kan je contact opnemen met OCMW op 013 46 15 17. 

Wil jij graag als vrijwilliger helpen met de opvang van de vluchtelingen? Of wil je helpen met praktische dingen? Neem dan even een kijkje op https://www.giveaday.be/nl-be/vrijwilligerswerk-zoeken?interests=28&platformsAndMunicipalities=mun_559 en registreer je als vrijwilliger. Wij nemen dan contact met je op van zodra we je hulp goed kunnen gebruiken. 

Meer info vind je ook op https://info-ukraine.be/nl 

Alvast dank! 

Opgelet!  In sommige gevallen is het opvangen van vluchtelingen meldingsplichtig op vlak van ruimtelijke ordening. De Vlaamse overheid heeft hierover een overzichtelijk document gemaakt:  https://omgeving.vlaanderen.be/sites/default/files/atoms/files/Opvang%20vluchtelingen%20Oekra%C3%AFne_30032022.pdf

 

Contactinformatie