Sociaal verhuurkantoor (SVK)

Logo SVK Land van Loon © Land van LoonHet SVK is een vzw, bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit vertegenwoordigers van gemeentebesturen, OCMW's, welzijnsorganisaties en huisvestingsmaatschappijen. Het SVK staat in voor de verhuring van jouw pand en betaalt de huur iedere maand stipt aan jou, ook als de woning of het appartement niet verhuurd is, of wanneer de huurder niet betaalt.

PREMIES EN VOORDELEN

Bezit je een woning of appartement waaraan aanpassings- of renovatiewerken moeten worden uitgevoerd? Ook dan kan een samenwerking met een SVK interessant voor je zijn! 

Er is ook nog een belastingvermindering voor verhuurders die werken uitvoeren in woningen die ze verhuren aan een SVK en ook sommige provincie- en gemeentebesturen bieden extra ondersteuning.

Procedure

Het SVK ziet toe op het onderhoud van de ingehuurde panden, brengt ze opnieuw in dezelfde staat op het einde van de huurovereenkomst (rekening houdend met de normale slijtage) en volgt nauwgezet de huurdersverplichtingen op. Het verzekert de woning of het appartement tegen brand en andere schade en organiseert het onderhoud van de verwarmingsketels.

Het SVK neemt ook alle administratieve beslommeringen van jou over; het zoekt een onderhuurder, maakt de huurcontracten op, zorgt voor de plaatsbeschrijving en neemt de begeleiding van de huurder op indien dit nodig blijkt.

Het verhuren van je woning of appartement aan het SVK gebeurt binnen het wettelijk kader van de woninghuurwet. Jij behoudt dus als eigenaar de voordelen en zekerheden vervat in de woninghuurwet. Fiscaal wordt je als eigenaar die verhuurt aan een SVK, belast op het (geïndexeerd) kadastraal inkomen en niet op de werkelijke huurinkomsten. Door te verhuren aan een sociaal verhuurkantoor werk je als eigenaar samen met een professionele partner.

VRAGEN?

Je kan steeds terecht bij SVK Land van Loon op het nummer 011 89 21 98  of bij het OCMW Halen.

Contactinformatie

 • OCMW Halen

  Sociaal Huis - OCMW

  Markt 14
  3545 Halen

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00 (Enkel op afspraak), van 14:00 tot 16:00 (Enkel telefonisch bereikbaar )
  • Morgen open van 08:00 tot 12:00 (Enkel op afspraak), van 14:00 tot 16:00 (Enkel op afspraak)
  Alle informatie